Persbericht festival 2015 – 20 april 2015

beeldmerk gekke kerk def grt Het (te) Gekke Kerk Festival 2015: Goddelijk en Kleurrijk!
 Een weekend vol concerten, inspiratie, dichters, maaltijden, verdieping, optredens en  ontmoetingen, met het thema VERBINDEN als rode draad door het programma.

Festival in Paaskerk Amstelveen van 12 t/m 14 juni 2015

Van vrijdagavond 12 juni tot en met zondagavond 14 juni bruist de Paaskerk, Augustinuspark 1 in Amstelveen, met de derde editie van het (te) Gekke Kerk Festival. Na de opening op vrijdagavond door de burgemeester van Amstelveen, Mirjam van ’t Veld, volgt een weekend rond het thema ‘verbinding’ met optredens van bekende artiesten, een zatermiddag met aansprekende workshops, een literaire lunch, een lunchconcert en tussendoor ruimte voor ontmoeting, eten en drinken en muziek door lokaal talent. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop www.tegekkekerk.nl.

Na de opening op vrijdagavond door de burgemeester wordt een grote tapasmaaltijd georganiseerd. Iedereen is daar van harte voor uitgenodigd. Aansluitend volgt een optreden van twee singer songwriters: Bertolf Lentink en Royal Parks. Deze solo-artiesten vertellen over de ontstaansgeschiedenis en verhalen achter hun songs en reageren op elkaars liedjes.

Zaterdag 13 juni begint met een literaire lunch, waarin Tjitske Jansen praat over en voordraagt uit haar nieuwe boek.’Voor altijd voor het laatst’. De middag staat geheel in het teken van workshops als Kleur je Kalm, Dans!Kerk, Stembevrijding en Eerste Hulp bij Schrijfblokkades. Naast de workshops is er de hele middag ruimte voor hapjes, drankjes en livemuziek. In de gangen kom je de dames van Egostreling tegen, die je overladen met complimenten.

Na een maaltijd met open podium voor lokaal talent (iedereen kan zich aanmelden via info@tegekkekerk.nl), treedt ’s avonds Mathilde Santing & Band op. Mathilde Santing -Amstelveense van geboorte- is een van Nederlands beste zangeressen. In de musical Joe zingt zij een mooi lied over inspiratie:

Noem het inspiratie
Zo noemt men het meest
En dat is het ook
De ingeblazen adem
Van de geest

Zondag om 10.00 uur start een ‘groene-grasmat-viering’. Het is een Thomasviering met verschillende werkvormen. De zondagmiddag krijgt kleur door een lunchconcert van Judith van der Plas (klarinet) en Henk Trommel (orgel en piano) met de mooie titel ‘Di tutti i tipi di musica’ en daarna de première van de solovoorstelling ‘Gebed zonder Band’ van zanger, tekstschrijver en trompettist Jeroen Zijlstra. Jeroen treedt dit jaar voor de derde keer op tijdens het festival. De zondagmiddag wordt afgesloten met hapjes en drankjes tijdens een goed verzorgde high tea.

De grote finale van het (te) Gekke Kerk Festival 2015 wordt verzorgd door Karsu, een jonge en getalenteerde jazz-zangeres en pianiste met een Turks-Nederlandse achtergrond. Ze heeft al op vele nationale en internationale podia gestaan. Als ambassadrice van MasterPeace zet Karsu haar talent in voor vredesopbouw en saamhorigheid. Karsu schreef voor MasterPeace het nummer Raise our Hands.

Het (te) Gekke Kerk Festival is een project van Protestants Amstelveen en wordt georganiseerd in de Paaskerk, Augustinuspark 1, Amstelveen.

—————————————————

Noot voor de redactie (niet voor publicatie): Voor meer informatie over het (te) Gekke Kerk Festival of voor beeldmateriaal kunt u terecht bij Anne Marie Dees, info@tegekkekerk.nl.

Voor overige informatie over de Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert kunt u terecht bij Yvonne Teitsma, communicatieadviseur, 06 37 32 37 11, communicatie@pga-b.nl.