Persbericht 15 juni 2015

Persbericht 1beeldmerk gekke kerk def grt5 juni 2015

(te) Gekke Kerk Festival 2015:
een geslaagde Goddelijke en Kleurrijke zoektocht naar Verbinding

Zondag 14 juni werd de derde editie van het (te) Gekke Kerk Festival afgesloten met een geweldig en sfeervol optreden van Karsu. Karsu is ambassadeur van MasterPeace, een organisatie die zich middels muziek wil inzetten voor wereldvrede. Hiervoor schreef zij het nummer Raise your Hands, wat zij op intense wijze zong en waarmee ze de zaal muisstil kreeg. Het festival trok in het weekend ruim 1.000 bezoekers met muziek, workshops, maaltijden en ontmoetingen. Daarmee is de doelstelling om met het (te) Gekke Kerk Festival de kerkdeuren wijd open te zetten om op zoek te gaan naar de verbinding tussen kerk en samenleving, zoeken en vinden, geloven en twijfelen en zingeving en spiritualiteit zeker gehaald. Wie op de hoogte wil blijven over het festival in 2016 kan een e-mail sturen naar info@tegekkekerk.nl.

De Paaskerk bood in het weekend het podium aan bekende namen als Mathilde Santing, Karsu, Tjitske Jansen, Bertolf & Royal Parks en Jeroen Zijlstra. Nieuw dit jaar was de workshopmiddag, wat ook overdag een festivalgevoel gaf. Het diverse aanbod aan workshops heeft weer veel nieuwe mensen naar het festival getrokken. De ondertitel voor het festival is Goddelijk en Kleurrijk en het festivalteam is er dit jaar weer in geslaagd dat motto vorm te geven met een zeer afwisselend en kwalitatief sterk programma.

De organisatie van het festival is ondersteund door meer dan 70 zeer actief en betrokken mensen, waardoor Protestants Amstelveen zich als gastvrije gemeente heeft kunnen neerzetten, zowel naar artiesten als naar bezoekers. Beide groepen hebben de sfeer van het festival als warm, toegankelijk en hartelijk ervaren.  Het waren drie mooie dagen! Graag tot juni 2016.